İDRİS TÜZÜN İnsan Vücudunda Sıhhat ve Denge (3) Örneğin, aynı yaşta ve aynı cinsten bir gurubun boyları ölçülecek olsa, bunların en kısa boyludan en uzun boyluya kadar bir sıraya girdiği görülür. Ancak ilginç olan nokta, bunlardan pek azının çok kısa boylu, pek azının çok uzun boylu, büyük çoğunluğunun ise orta boylu olmasıdır.”
MUHLİS KÖRPE İnsanlar için varlıkları keşfetmek, onları görmek ve tanımak yüce Allah’ın yarattığı ışık ve hayat sayesinde mümkündür. Yani hayat ve aydınlık birer kâşiftir. Çünkü insanlar hayat ve aydınlık sayesinde varlığı algılamaktadır. Göz nimeti sayesinde etrafını görmektedir. Çevresinde olan bitenden haberi olmaktadır. Bu sayede insan varlıklar hakkında bir fikir sahibi olmaktadır.
İDRİS FERİD Üstad Bediüzzaman şöyle diyor: Ey israflı, iktisadsız! Ey zulümlü, adaletsiz! Ey kirli, nezafetsiz bedbaht insan!
YRD. DOÇ. DR. AHMET HÜSREV ÇELİK Bugün; dünün, geçmişin, mazinin üzerine inşa edildiği gibi, istikbalin inşası da bugünün üzerinde yükselmektedir. Geçmişin, mazinin değerlendirilmesi, yorumlanması, eleştirilmesi bugün söz konusu olduğu gibi, istikbalin herhangi bir zaman diliminde de bugünler değerlendirilecek, yorumlanacak, eleştiri veya takdirler söz konusu olacaktır.
Ayet-i Kerimeler “Ey İman edenler! Allah’tan korkun ve sadıklarla (doğrularla) beraber olun!” (Tevbe Suresi, 119)
ARİF EMRE GÜNDÜZ “Ben kendimi beğenmiyorum; beni beğenenleri de beğenmiyorum. Cenâb-ı Hakk’a çok şükür, beni kendime beğendirmemiş.” Bedîüzzaman Saîd Nursî Hazretleri
DR. MUHAMMED BOSTAN Kizb yani yalan ve yalancılık, gerçeğe uygun olmayan sözün aldatmak maksadıyla söylenmesidir. Zıddı ise sıdk yani doğruluktur. Kuran-ı Kerim’de Allah Teâlâ, “Yalan sözden sakınınız!” (Hac, 22/30) buyurmaktadır.
İBRAHİM SARITA? Muhasebe hasleti “değer”leştirilmeli, bir program dâhilinde terbiye metodu haline getirilmelidir. Özellikle gençlerimizin iç dünyalarından kopuk, kendileriyle hesaplaşmaktan uzak vaziyetleri göz önünde bulundurulduğunda bu yöndeki ihtiyaç daha iyi anlaşılacaktır.
KUDRET U?UR Hazret-i Süleyman (as) O ki, Hz. Süleyman (as)’dı. O, Hz. Davud’a verilen hayırlı bir armağandı yani peygamber bir babaya ihsan edilen peygamber evlattı.[1] O, “Yâ Rab! Bana hiçbir kimsede bulunmayan bir kudret ve devlet ihsan eyle.” diye dua edip kendisine hiç bir peygambere verilmeyen mülk ve hâkimiyetin verildiği peygamberdi.[2]
HAKKI ANIL KANDAZ Hayırlı bir işin muzır manileri çoktur.” En hayırlı iş boş durmamak, hareket halinde olmaktır. Çünkü şeytanın en sinsi hilesi ve vesvesesi “rahatlık ve dinlenme” gizli perdesi arkasından insanlara tembelliği aşılamaktır. Hâlbuki insan “hareket etmek” kabiliyeti ve hasletiyle yaratılmıştır. İnsan hareket etme durumunda, sadece fiziksel olarak, değil aynı zamanda zihin...[Devamını Oku]
ZAKİR ÇETİN ?arktaki aşiretlerin suallerine cevap olarak hazırlanıp H. 1329 (m. 1911)’de neşredilen Münazarat Risalesi, daha sonraları Bediüzzaman Hazretleri tarafından tekrar gözden geçirilerek neşredilmiştir. Üstad Hazretleri risalenin baş tarafına şu ifadeleri koymuştur ki bu, aşağıda izah etmeye çalıştığımız yazının ne anlama geldiğini göstermek açısından ehemmiyetlidir.